CAT-EXTxI + assemblea CAT-EXT

CAT-EXTxI + assemblea CAT-EXT
Catalunya Exterior per la Independència, assemblea sectorial-territorial de l'ANC per a la Catalunya Exterior

diumenge, 5 d’agost del 2012

S'inicia la Marxa a Europa cap a la Independència

Aquest agost del 2012 s'inicia una marxa a peu fins a Estrasburg per lliurar un manifest a la més alta autoritat europea a favor de la independència del nostre país. S'ha sortit l'1 d'agost de diferents punts del Principat i el grup s'ha trobat a Vic. Sortiran plegats el dia 6 cap a Estrasburg, on volen arribar-hi l'onze de setembre, coincidint amb el final de la Marxa cap la Independència de l'ANC a Barcelona.

Ja estan les etapes fins a Estrasburg enllestides. No deixen de ser una previsió que es pot veure modificada durant la marxa, però és una bona aproximació. Hem pogut afluixar una mica el ritme de cada etapa, per assegurar-nos que es podran fer. Això ens permet fer una crida a tota aquella gent que vulgui participar-hi.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Vila d'Abadal: «Expliqueu a Europa que serem lliures aviat, que hi haurà un estat català, segur»

L'alcalde de Vic fa el comiat de la Marxa a Europa per la Independència

Aquest diumenge 5 d'agost, a l'Ajuntament de Vic, a les set del vespre, s'ha celebrat la festa de comiat de la Marxa a Europa. Ha estat un acte presidit per l'alcalde de Vic i president de l'Associació de Municipis per la Independència, en què hi han participat també representants d'altres entitats i col·lectius que donen suport a la marxa, per fer lliurament del seu manifest als marxadors que els duran a Estrasburg.

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha presidit l'acte de comiat per la sortida dels participants a la Marxa a Europa per la Independència, expressant-los la seguretat que Catalunya "molt aviat serà lliure" i encomanant-los la missió d'explicar-li a Europa que "ha d'acceptar i obrir els braços" al nou estat català.

Una representació dels marxaires es va reunir amb l'alcalde a la sala de Regidors per comparèixer davant dels mitjans. En el seu parlament, Vila d'Abadal va expressar el convenciment que "Catalunya només pot ser si és independent, està claríssim, estem en una situació que no podem tirar enrere, l'únic camí que ens queda és el nostre estat propi. I va assenyalar que enmig de les incerteses actuals hi ha una cosa ben clara, que "el camí cap a la independència l'hem de fer junts".

Adreçant-se en concret als participants a la Marxa, els va demanar que expliquin a Europa "què és i què vol ser Catalunya, perquè Europa no ho sap, no ho coneix, té mala informació". Enfront el procés català per la independència, la resposta de la Unió Europea haurà de ser rebre Cataunya i acollir-la: "Heu d'explicar que si Catalunya mor, Europa perderà una gran part d'ella, que en siguin molt conscients d'això, que desapareixeria un país que pot aportar grans beneficis a Europa. Els catalans som capaços de donar una gran riquesa i coneixement a la resta del món, i Europa es pot beneficiar del nostre projecte nacional. Els hem de dir una altra cosa: que serem lliures segur, que ben aviat serem lliures segur, que hi haurà un estat català segur, i que l'acceptin com un estat més d'Europa, que ens obrin les portes, i que ens acceptin".


L'acte va comptar amb la presència de representants d'algunes de les entitats que donen suport a la Marxa, com l'Assemblea Nacional Catalana o l'Aliança Internacional per la Independència (EPI), que faran lliurament de llurs manifestos, que la Marxa portarà fins a Estrasburg. Ramon Senmartí i Anna Arqué van intervenir en nom d'aquests col·lectius. L'objectiu de la marxa a peu és lliurar "un manifest a la més alta autoritat europea a favor de la independència de Catalunya".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada