CAT-EXTxI + assemblea CAT-EXT

CAT-EXTxI + assemblea CAT-EXT
Catalunya Exterior per la Independència, assemblea sectorial-territorial de l'ANC per a la Catalunya Exterior

diumenge, 1 d’abril del 2012

RCat promou una ICE sobre la viabilitat de l'Estat Català


Aquí teniu l'article de "Nació Digital.cat" :

Quico Sallés | Actualitzat el 01/04/2012 a les 23:59h
Reagrupament porta a Brussel·les la viabilitat d'un estat català i europeu
La formació independentista promou una Iniciativa Ciutadana Europea per tal que quan Catalunya sigui independent segueixi dins la Unió Europea


Aprofitar qualsevol escletxa des del minut zero i més si aquesta l'obre la Unió Europea. Així que aquest u d'abril, primer dia hàbil per presentar Iniciatives Ciutadanes Europees (ICE) a la Comissió Europea - iniciatives legislatives populars contemplades al Tractat de Lisboa-, Reagrupament n'ha presentada una. Una ICE que busca regular com ha de ser l'ampliació interna de la Unió, és a dir, com s'hi han d'integrar els estats que hagin sorgit de processos de secessió d'altres estats que ja estiguin integrats.

Seguint el procediment, complexe per altra banda, que estableix Brussel·les per aquestes iniciatives, tot just s'ha obert el termini, Joan Carretero, líder de Rcat, s'ha registrat com a representant del comitè de ciutadans que promou la ICE. De fet, la regulació de les Iniciatives Europees estableix que les organitzacions, entitats o partits polítics poden promoure-les i donar-hi suport, però no presentar. Ho ha de fer un comitè de ciutadans compost, com a mínim, per set ciutadans que resideixin a set estats diferents de la Unió Europea. Operatiu que la formació ja té preparat per quan Brussel·les accedeixi a la petició i obri el termini per recollir el milió de signatures que caldria recollir en un any i que permetrien defensar la iniciativa en el si de les institucions europees.

Tècnicament, la Comissió Europea té dos mesos de termini per acceptar-la a tràmit. Però per no encantar-se Rcat ha obert ja una web per tal de recollir els suports necessaris.

Per Carretero, impulsar aquesta iniciativa s'emmarca en l'estratègia "d'exhaurir totes les vies per assolir la independència de Catalunya, òbviament per la via democràtica". Pel líder de Rcat, amb aquesta possibilitat que ofereix Brussel·les significa que "la Unió Europea ens assegura aquest camí”. "D'aquesta manera s'acabaran les amenaces que des d'Espanya branden insistint que Europa no donaria suport a la conversió de Catalunya en un estat independent", sentencia Carretero.

La intencionalitat de la iniciativa

Els objectius de la Iniciativa Ciutadana promoguda per Reagrupament són, segons el text presentat, els de "garantir el manteniment de la ciutadania europea per als ciutadans d’un nou estat sorgit per un procés de secessió d’una regió d’un estat membre de la Unió Europea; garantir la sobirania dels ciutadans en els processos de secessió a l’interior del territori dels estats de la Unió Europea i garantir el respecte als principis, valors i objectius de la Unió Europea establerts en els tractats de la Unió Europea"

Campanya

El proper dia 12, Rcat presentarà la campanya informativa de suport a aquesta Iniciativa Ciutadana, per tal d’assolir el màxim nombre d’adhesions d’organitzacions, entitats, partits polítics per arribar al milió de signatures necessàries per al tràmit d’aquesta iniciativa.

Notícia a Nació Digital.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada