CAT-EXTxI + assemblea CAT-EXT

CAT-EXTxI + assemblea CAT-EXT
Catalunya Exterior per la Independència, assemblea sectorial-territorial de l'ANC per a la Catalunya Exterior

dimarts, 11 de setembre del 2012

Manifestació històrica

La manifestació de l'11 de setembre ha estat un esclat de joia, d'il·lusió i un clam per l'independència d'uns quants centenars de milers de catalans. Segons vàries fonts, sembla que hem estat un milió i mig de persones els que ens hem manifestat.

Com va passar el 10 de juliol de 2010, el poble ha sortit pacíficament al carrer i ha col·lapsat Barcelona, però aquest cop ha estat un grup més massiu i més divers que aleshores. Els crits i els cants han estat força unànimes. Tot i els intents d'algunes forces polítiques de devaluar l'acte, ningú no va cantar ni cridar pel pacte 'fecal'.

La gran catifa d'estelades s'estenia per tot el passeig de Gràcia, Gran Via, Pau Claris, Via Laietana i carrers propers. Famílies, avis, joves, parelles, tota mena de ciutadans s'havien desplaçat a ciutat per expressar un clam que els bullia al cor, a l'estómac o al cervell: n'estem farts. Una gran festa democràtica per recordar.

I a l'altra banda de la ciutat, davant de l'estació de França, els que van poder arribar-hi, podien escoltar les preguntes plebiscitàries de la cartolina verda, les proclames dels catalans que van arribar un dia de fora i dels discursos 'més oficials' de la Carme Forcadell, quan va tornar del Parlament, a més de fruir del concert.

Sí, la Carme Forcadell i un grup de companys de l'ANC van ser rebuts per la Presidenta del Parlament, la MH Núria de Gispert, en un acte senzill, que no vol dir que no fos important, després d'aquesta magna manifestació.

Resta a la història i aquests temps que estem vivint tant trepidants, la importància de l'esdeveniment.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Artur Mas rebrà divendres una delegació de l'ANC

Forcadell demana a les institucions del parlament que comencin el procés d'independència

El president de la Generalitat, Artur Mas, rebrà una delegació de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) aquest divendres a migdia al Palau de la Generalitat. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ja havia confirmat que Mas rebria l'ANC en pocs dies.

En un comunicat, l'ANC destaca que la manifestació independentista d'aquest Onze de Setembre 'marca un punt de no retorn en el procés d’emancipació català en convertir-se en la major mobilització de la història del país sota el lema inequívocament independentista'.

'Que més del 20% de la població de Catalunya hagi omplert Barcelona amb un clam nítid --el d'assolir la independència per ser un nou Estat--, sense que es produeixi cap incident ni cap detenció, és una mostra inequívoca de la maduresa dels catalans. Una prova clara que la societat catalana està preparada per fer el pas', diu l'entitat.

Avui Artur Mas ha fet una primera valoració de la manifestació ingent que ha omplert els carrers de Barcelona. I la presidenta del parlament, Núria de Gispert, va felicitar ahir l'ANC per la feina feta, després d'escoltar la petició de la seva presidenta, Carme Forcadell, que va demanar als diputats que comencin el procés cap a l'estat propi.

Forcadell va reclamar també que se celebrés una consulta a tots els municipis i va dir que si Mas convocava eleccions com un plebiscit, l'Assemblea hi donarà suport. La presidenta del parlament va respondre que la classe política catalana escoltaria el clam que s'ha viscut als carrers de Barcelona.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Us passem una sèrie d'enllaços amb fotos, vídeos i articles de la mani:
fotos 1 fotos 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada