CAT-EXTxI + assemblea CAT-EXT

CAT-EXTxI + assemblea CAT-EXT
Catalunya Exterior per la Independència, assemblea sectorial-territorial de l'ANC per a la Catalunya Exterior

dilluns, 12 de març del 2012

La Catalunya Exterior, un clam per TV3SAT

En quinze dies més d’onze mil catalans d’arreu del món ens hem unit en una sola veu per demanar al govern català que no acabi amb les emissions de TV3SAT. Aquest text, consensuat entre Catalans al Món i Catalans Abroad, el fem arribar a la ciutadania i la societat civil catalanes per demanar complicitat i suport.

El govern argumenta que atura el satèl·lit per motius econòmics i que la difusió internacional continua només per Internet. Internet no arriba a tot arreu i on arriba no sempre té prou ample de banda. El cost anual del satèl·lit és poc més de 800 mil euros, quan la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) té un pressupost de 260 milions el 2012. La CCMA ha demostrat que és capaç d'estalviar optimitzant recursos, sense deixar de produir continguts de qualitat ni sacrificar la difusió.
Per això no entenem per què la CCMA vol renunciar TV3SAT per estalviar el 0,3 per cent del pressupost de 2011. Per als que vivim per tot el món la televisió en català és molt més que una de les opcions disponibles d'informació i oci. La mateixa emissió a Barcelona ESTÀ en un ambient, però a Berlín ÉS l'ambient.

Fora de Catalunya TV3 és més “la nostra” perquè ens permet viure en català en indrets on el català no existeix, i ens enriqueix la vida familiar reunint-nos al voltant dels nostres programes preferits, ajudant-nos a transmetre la llengua als nostres fills, reforçant així la nostra identitat. Tiguem present també el que ha significat en els darrers anys poder informar-se d’allò que passa a Catalunya mitjançant els Telenotícies de TV3 enlloc de fer-ho pel “Telediario” de TVEi. La televisió en català també és un gran ajut per a tots aquells amics de Catalunya i de la nostra cultura al món que estudien la nostra llengua.

Demanem al govern que no sacrifiqui l'èxit, la qualitat i el prestigi de 15 anys de televisió en català en el món més globalitzat que mai.
Perquè som catalans i ciutadans del món, volem TV3SAT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada